-
Tesadüf mü? Gayret mi?
Hayat yolculuğunda, her birimizin hayatına dokunan insanlar oluyor. Sabahattin Ali’nin şu cümlesi, bu dokunuşların ardındaki inceliği nasıl da güzel ifade ediyor. “İki insanın birbiriyle karşılaşması kadere, tanıştıktan sonra yan yana kalmaları ise onların gayretine bağlıdır.” Karşılaşmalarımız bazen tamamen kontrolümüz dışında gerçekleşir. Bir anda yollar kesişir, farkında bile olmadan hayatımız değişir. Ancak asıl bağ, bu karşılaşmayı…
-
Okul Zili Çaldı, Telaş Başladı
Bugün okullar açılıyor ve yeni eğitim-öğretim yılının tüm öğrencilere başarı, anne babalara ise sabır ve kolaylıklar getirmesini diliyorum. Dün oğlumun son okul hazırlıklarını tamamlarken diğer sorumluluklarımı nasıl daha iyi dengelemeye çalışırım diye düşüncelere daldım. Özellikle iş hayatının yoğun temposu içinde ebeveynlik sorumluluklarını yerine getirmek, bazen büyük bir denge ustalığı gerektiriyor. Türkiye’de özellikle annelerin üzerine tanımlanmış…
-
İstanbul’un Gizli Bahçesi: Milli Saraylar Müzesi
İstanbul’da Boğaz’ın kıyısında, kendine has o güzel bahçesine saklanmış bir cevher: Milli Saraylar Resim Müzesi. Bu yapı aslında Dolmabahçe Sarayı’nın son ve dördüncü bölümü, yani Veliaht Dairesi. Ancak, benim gibi Dolmabahçe Sarayı’nı ziyaret etmiş ama henüz bu müzeyi keşfetmemiş olanlar da olabilir. Eğer yanlış hatırlamıyorsam, burası bir dönem Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’ne bağlı…
-
6. Yaş – İyi ki Doğdun Evlat🎈
Can’ım Oğlum, Senin nasıl büyüdüğüne, o meraklı sorularının artışına, her geçen gün özgüveninin güçlenişine ve en güzeli hayata daha fazla karışma isteğine tam altı yıldır şahit oluyorum. Sen o koskoca kalbin ve küçücük bedeninle hayata uyum sağlamaya çabalarken bir anne olarak sabırdan çok, sevgi ve kararlılıkla yanında olmanın önemini şimdi daha iyi anlıyorum. Sen ve senin…
-
Saygı ve Minnetle: 30 Ağustos
Yakın geçmişte, memleketimdeki değişimler sebebiyle, belki birçoğunuz gibi, yurtdışına yerleşme fikrini ciddi şekilde düşündüğüm bir dönem oldu. Bir yetişkin olarak, yalnızca kendimiz için karar almak çok daha kolay olsa da, ebeveynlik farklı bir sorumluluk getiriyor. Çocuğumla birlikte böylesine köklü bir değişim kararı vermek, düşündüğümden çok daha zorlayıcıydı. Tam bu düşünceler yoğunlaşmış ve olası ülkeleri değerlendirdiğimiz…
-
Önyargılar ve Yanılsamalar
Birçoğumuz hayatı kendi çizdiğimiz gerçeklik sınırları içinde yaşıyoruz. Karşımızdakini derinlemesine tanımadan, sadece yüzeysel bilgilerle yargılamak genellikle ilk tercihimiz oluyor. Çünkü, davranış nedenlerini anlamaya çalışmak her zaman daha karmaşık ve yorucudur. Yargılarken de elimizde yeterli değerlendirme kaynağı olduğuna inanıyoruz.Özellikle de bizi besleyen kaynaklar geçmiş deneyimlerimiz ve toplumsal normlar oluyor. Ne kadar da makul değil mi? İşte…